Samantha Steenwijk


Samantha Steenwijk een dijk van een stem zeer geliefd bij de mensen ze weet zij als geen ander grote en kleine zalen naar euforische hoogtes te brengen. Ze stond in de finale van The Voice of Holland 2018. Nadat in de voorrondes alle vier de stoelen draaiden, 91% van de thuiscoaches stemden voor Samantha werd ze samen met haar coach Anouk 2de wat een geweldige prestatie is.

Deze spontane en welbespraakte blondine groeit op in Rijswijk ‘onder de rook van Den Haag’ en gaat door het leven met een vrouw waar zij in 2013 mee trouwde. 

In 2013 behaalt Samantha de finale in het SBS6-programma Bloed Zweet & Tranen. Een paar maanden later ontvangt Samantha een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres en wordt hiermee in één adem genoemd met Glennis Grace.

In 2014 stelt Samantha een nieuw muzikaal team ( Vincent Claase & Hans van Vondelen ) samen en gooit ze hoge ogen met haar nieuwe single “Hou toch van mij”. In datzelfde jaar wordt ze voor de tweede keer op rij genomineerd door BUMANL in de categorie Beste zangeres. Met haar single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ is Samantha 20 weken in de Nederlandse hitlijsten te vinden, behaalt ze een nummer 1 positie en wordt het liedje één van de best gedraaide liedjes op radio en tv van dat jaar. De vrolijke single ‘Proost op het leven’ gooit ook hoge ogen, er is een nieuwe ‘sound’ gecreëerd.

Hoe het allemaal begon..

Vanaf haar achtste jaar gaf Sam al een reeks badkamerconcerten voor pa en ma. Het vervolg was een grote Haagse talentenjacht waarin zij de finale bereikte. Die overwinning gaf haar de moed om verder te gaan en een aantal singles op te nemen.

Andere grote evenementen zoals het Mega Piraten Festijn in het Gelredome, Go Apres Ski in Ahoy volgen. In 2013 behaalt Samantha de finale van het SBS6 programma Bloed Zweet & Tranen. Gesteund door teamcaptains Gerard Joling en Roxanne Hazes weet Samantha de derde plaats te bemachtigen. 

Samantha Steenwijk is hoe ze is met haar single ‘Het Leven Is Zo Mooi’. De boodschap van het lied is dat je moet genieten van het leven en zijn wie je bent, dat is op het lijf geschreven van de altijd spontane Haagse volkszangeres. Samen met haar producers schreef Samantha deze heerlijke meezinger. Net als haar vorige singles; Hou Toch van MIJ, Lieveling Wat Hou Ik Van Jou, Proost Op Het Leven.

‘Het leven is zo mooi!’ – met dit in gedachten brengt Samantha in haar videoclip een ode aan ‘Den Haag’ en aan waar ze is opgegroeid. Geluk dat ze daar kende, en stiekem verlang je toch allemaal weer naar die tijd van toen! Met medewerking van Kim Holland, Henk Bres, Tony Star en onze Minister President Mark Rutte die als verrassing ook nog even de revue passeert wordt de clip een ware ode aan Den Haag.

Met een nieuw team wordt daarna de vrolijke up-tempo single ‘Als je tot morgen bij me blijft’ uitgebracht op Samantha’s 31e verjaardag, 12 April. Een nieuwe koers!

Op 26 & 27 mei 2017 ging een lang gekoesterde wens in vervulling, Samantha treedt met veel enthousiasme, 2x in een uitverkochte Amsterdam Arena op bij Toppers in Concert. (Wild West, Thuis Best)

Samantha Steenwijk blijft komen met nieuwe singles. Het nummer ‘Ga Maar Door’ en Geef je weer aan mij zijn ook zeker te beluisteren bij ons op de Veluwade 2018.Samantha Steenwijk bij de Veluwade
samanthasteenwijk.nl

Agenda


04-08-2018
Samantha Steenwijk bij de Veluwade 2018